Tratamente parodontale Craiova

Parondontologia se ocupa de problemele gingivale si a intregului sistem ce mentine dintii in oasele maxilare. Vor fi tratate sangerarile gingivale, retractia acestora, modificarea pozitiei dintilor si mobilitatea lor.

Boala parodontala este determinata in cele mai multe cazuri de acumulare a placii bacteriene, precum si factorii de risc locali, precum tartrul, obturatii sau lucrari protetice necorespunzatoare, inghesuiri dentare. In aceeasi masura si factorii sistemici precum fumatul sau diabetul zaharat pot cauza parodontoza.

Primele semne ale afectiunii parodontale sunt inflamatia si sangerarea gingivala. Tratamentele parodontale sunt foarte variate, in functie de gravitatea afectiunii.

Formele incipiente de parodontoza se pot controla prin igienizari corespunzatoare si prin aplicatii locale de antibiotice specifice. Insa formele mai complicate necesita interventii chirurgicale.

Practicarea unei igiene dentare corecte la domiciliu in fiecare zi, timp de minim 3 minute si utilizarea atei dentare si a apei de gura, este cea mai usoara forma de mentinere a sanatatii dentare si parodontale.

Pentru un consult de specialitate te asteptam in cadrul cabinetelor Roxydent.