Extractii dentare Craiova

Extractia dentara este o interventie chirurgicala care are loc in cabinetul medicului stomatolog. O extractie dentara are drept scop indepartarea unui dinte care nu mai poate fi reparat sau in scop orthodontic.

Atunci cand dintii sunt distrusi de carii si nu mai pot fi tratati, cand sunt fracturati la nivelul radacinilor, atunci cand exista parondontoza si o mobilitate mare sau in alte situatii precum cele ortodontice se realizeaza extractia dentara.

Este necesara o radiografie inainte de realizarea unei extractii dentare pentru a avea o mai buna vizibilitate asupra structurii si situatiei dentare. Cu ajutorul unei radiografii se poate vedea relatia dintelui ce urmeaza a fi extras cu ceilalti dinti, distanta fata de sinusuri, fata de nervul mandibula dar si pentru a vedea orice infectie, chisturi, tumori sau boli osoase.

In cadrul cabinetelor Roxydent beneficiati, inainte de efectuarea oricarei extractii dentare, de anestezie locala, sub forma de spray sau injectabil, si de toata atentia din partea medicilor specialisti, astfel incat sa aveti o experienta cat mai placuta.